Welke spelletjes kunnen kinderen speelgen om elkaar gezelschap te houden tijdens corona-quarantaine?

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat we thuis moeten blijven, maar dat betekent niet dat je je verveelt! Er zijn veel leuke spelletjes en activiteiten die je kunt doen om je te vermaken en om leuk gezelschap te houden met je familie en vrienden. Hieronder staan ​​wat leuke ideeën voor spelletjes die je kunt spelen om elkaar gezelschap te houden tijdens een quarantaine.

Bordspelletjes

Bordspelletjes zijn een geweldige manier om tijd door te brengen met je familie en vrienden. Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om bordspelletjes, maar hier zijn een paar geweldige opties: Monopoly, Cluedo, Ludo, Schaken of Dammen, Backgammon, Risk, Rummikub enzovoort. Je kunt ook makkelijk online bordspellen spelen als je vrienden of familie ver weg wonen.

Kaartspellen

Kaartspellen zijn eenvoudig en kunnen door iedereen worden gespeeld. Kaartspellen zoals poker, blackjack, bridge of UNO zijn echt leuk om samen te spelen en kunnen de avond leuk maken. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn – het kan ook gewoon eenvoudige spellen wordenzijn zoals Memory of Patience die urenlang plezier kunnen biedem.

Video games

Video games zijn ook echt leuk om samen met elkaar te spelenzin. Je kunt samenspelers op dezelfde console of computer speleof verschillende computers of verschillende consoles verbindend voor multiplayer gaming-ervaring. Er zijn vele games die je samenzin met anderen van over de hele wereld kunt spelegn. Denk aan games zoals Minecraft, World of Warcraft, Fortnite enzovoort – ze biedengreat entertainment waarmee je jezelf urenlang kunt vermaken terwijl jebhet samenzin met je familie of vriendeng beleeft.

Hebben kinderen ideeën hoe ze plezier thuis kunnen hebben gedurende corona-quarantaine?

Creatieve activiteiten

Creatieve activiteiten zijn ideale manieren om thuis plezier te hebben. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een kunstproject starten of een verhaal schrijven. Er zijn veel verschillende creatieve projecten die ze kunnen doen, zoals tekenen, schilderen, knutselen, muziek maken of een film maken met vriendeng. Als ze liever met andere kinderen speleng, kunnen ze ook samenzin een toneelstukje opzetten en speleng voor hun ouders!

Outdooractiviteiten

Hoewel we thuis moeteng blijven, betekent dit niet dat er geen buitenshuis plezier te beleven valt! De veiligste optie is om de tuin te gebruikeng als speeltuin, maar er zijn ook veel buitenshuis activiteiteng die kinderen kunneng doeng. Ze kunneng bijvoorbeeld een wandeling makeng in hun buurt, fietsparcours creëreng of eenvoudige obstacle courses makeng in de tuin. Zelfs als het regent, hoeft dat geen probleem te zijn – er zijn veel leuke activiteiteg die je binnenshuis kunt doenge zoals yoga of dansles.

Wat zijn leuke manieren om de tijd te verdoven tijdens thuisquarantaine?

Knutselen

Knutselen is een leuke activiteit om tijdens een thuisquarantaine te doen. Het is een geweldige manier voor kinderen om creatief bezig te zijn en hun verbeeldingskracht te gebruiken. Er zijn veel verschillende knutselideeën die je kunt proberen, van het maken van een kunstwerk tot het bouwen van iets met Lego. Je kunt ook samen met je familie of vrienden knutselwerken maken en zo samen plezier maken.

Binnenspelletjes

Binnenspelletjes zijn leuk om te spelen waar je bent. Deze spelletjes hoeven geen speciale materialen of accessoires te hebben. Je kunt binnenspelletjes spelen zoals charades, twister, het beroemde ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’, verstop-het-object en andere leuke spelletjes die goed werken in groepjes.

Doe-het-zelf-projecten

Doe-het-zelf projecten helpen kinderen om hun creativiteit en problemoplossend vermogen te ontwikkelen terwijl ze thuis zitten. Er zijn veel verschillende doe-het-zelf projecten waarmee kinderen hun tijd kunnen besteden tijdens de quarantaine, bijvoorbeeld het construeren van eenvoudige robots, 3D-ontwerpen maken, knutselwerk maken of nog veel meer. Door deze projecten aan te pakken, krijgen kinderen de mogelijkheid om hun vaardigheden op technisch gebied verder te ontwikkelen.

Wat zijn leuke dingen om te doen tijdens quarantaine?

Koken en bakken

Het koken en bakken met kinderen is een leuke manier om thuis te zijn. Ze kunnen helpen bij het maken van hun favoriete gerechten of iets nieuws proberen. Het is ook een leuke manier om verschillende ingrediënten te combineren en om kinderen te leren over voeding. Verder zijn er veel recepten die kinderen alleen kunnen maken, zoals koekjes, muffins of pizza.

Dagelijkse activiteiten

Er zijn veel dagelijkse activiteiteng die kinderen thuis kunneng doeng, zoals het leren van een nieuwe taal of het speleng van een bordspell. Verder kunneng ze hun huis opruimeng, wat een goede manier is om meer verantwoordelijkheid te leren. Ze kunneng ook helpeng met huishoudelijke taken zoals het uitmesteng van de tuin of het schoonmaken van de auto.

Sport en spel

Ondanks dat we thuis moeteng blijven, betekent dit niet dat we niet actief bezig kunneng zijn. Er zijn tal van mogelijkhedege om sport en spel thuis te doenge, zoals basketbal, voetbal of badminton met vrienden via videochat. Verder zijn er ook veel online spellenge die zowel individuele als multiplayermodus hebben. Deze spellenge zorgenge ervoor dat kinderen bezig blijven en plezier hebben in de quarantaineperiode!

Wat kan ik fysiek doen als we niet naar buiten mogen vanwege quarantainemaatregelen?

Koken en bakken

Koken en bakken is een leuke manier om tijdens de quarantaine iets creatiefs te doen. Kinderen kunnen samen met hun ouders of andere familieleden lekkere maaltijden klaarmaken of lekkere taarten bakken. Er zijn veel recepten en ideeën op internet te vinden, waarmee kinderen hun kookvaardigheden kunnen verbeteren en nieuwe dingen uitproberen.

Hobbyactiviteiten

Hobbyactiviteiten zijn een geweldige manier voor kinderen om zichzelf te ontspannen en te amuseren tijdens de quarantaine. Of het nu gaat om het leren van een nieuwe taal, het schrijven van verhalen, het maken van muziek of het beoefenen van een sport, er zijn veel verschillende hobbyactiviteiten die je thuis kunt doen. Als je geïnteresseerd bent in een bepaalde activiteit, zoek dan online naar tips en trucs voor beginners om je te helpen bij het uitoefenen van je hobby.

Binnensport

Hoewel de meeste buitensportactiviteiten tijdens de quarantaine niet mogelijk zijn, is er toch veel dat kinderen thuis kunnen doen om actief te blijven. Ze kunnen binnenspellletjes spelen zoals basketbal in de woonkamer of buikspieroefening in hun eigen slaapkamer. Ook kan het ontdekken van yoga-oefening of deelnemen aan e-sportwedstrijden veel plezier geven aan kinderen tijdens de quarantaine.

Welke creatieve dingen kun je doen als je gedurende langere tijd thuis moet blijven voor quarantaine?

Leerlingen activiteiten

Kinderen die gedurende langere tijd thuis moeten blijven, kunnen creatief bezig zijn met leerlingactiviteiten. Ze kunnen bijvoorbeeld een experiement doen om iets te ontdekken. Of een documentaire maken over hun dagelijkse leven en haar omgeving. Ook kunnen ze een project starten of een nieuwe hobby uitproberen, zoals muziekinstrument bespelen, schilderen of iets bouwen. Kinderen kunnen ook wat nieuwe vaardigheden leren, zoals programmeren of typelessen.

Knutselactiviteiten

Om creatief thuis te blijven, kunnenn kinderen knutselactiviteiteng doeng. Ze kunneng bijvoorbeeld hun favoriete verhalenge illustreren met tekeningenge of hun eige verhalenge uitbeeldeng met papier-mache. Verder zijn er ook veel online knutselprojectenge die door kindereng kunneng wordenge gedaan, zoals het maken van sieraden of het decoreren van hun slaapkamer.

Verhalenge vertelleng

Verhalenge vertelleng is eene andere manier om kindereng creatief thuis te houdeg. Er zijn veel verhalenge boekenge die door de kindereng gelezen kunneng wordeg, maar ze kunneng ook hun eige verhalengeschrijveg en deze voorleggeng aan anderege familieledege. Verder is het ook mogelijk om samemg met anderege gezinsledege verhalenge te bedeneg en deze vervolges in eene toneelstukke om te zetteng en dit voor te stelle aan familieledege.

Wat zijn leuke activiteiten om online samen met vriendjes te doen tijdens een quarantaine?

Online spellen spelen

Online spellen spelen is een geweldige manier om tijdens de quarantaine samen met vriendjes te spelen. Kinderen kunnen kiezen uit een breed scala aan spellen, zoals bordspellen, kaartspellen, gezelschapsspellen en veel meer. Er zijn veel websites waar kinderen samen met hun vriendjes online spellen kunnen spelen en waar ze ook met vriendjes over de hele wereld kunnen chatten. Online spellen bieden niet alleen plezier en vermaak, maar ook een geweldige manier om nieuwe vaardigheden te leren en sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Video-chatdiensten

Video-chatdiensten zijn eenvoudig te gebruiken en bieden eenvoudig toegang tot digitale communicatie. Kinderen kunnen videochatten met familie, vriendjes en schoolgenoten over de hele wereld. Video-chatdiensten zoals Skype, Facetime, Zoom of Hangouts bieden eenvoudige manieren om met elkaar in contact te blijven tijdens de quarantaine. Door virtuele verjaardagsfeestjes of filmavondjes te organiseren, kunnen kinderen virtueel samenzijn met hun vriendjes in plaats van personlijk samenzijn.

Virtuele rondleiding

De quarantaineperiode biedt ook de mogelijkheid om de wereld virtueel te bezoeken zonder daadwerkelijk de deur uit te gaan. Er zijn veel websites die gratis virtuele rondleiding aanbieding op bijzondere plaats zoals musea, aquariums of steden. Sommige websites biedden ook live video-uitzending van bekende plaats of interessante evenement waardoor kinderen die thuis blijven toch iets van de wereld kunnen zien.