Hoe draag jij je zomerse items door in de winter?

Maxi rokken en jurken zijn een trend die veel te zien zal zijn komende herfst/winter. Om mee te kunnen doen met de trend, hoef je niet altijd nieuwe kledingstukken te kopen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een duurzame, tweedehands variant uit een hippe kringloopwinkel. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om te shoppen uit je eigen kast. Bij dit fenomeen duik je je eigen kast in en herontdek je items die je even uit het oog verloren was. Erg duurzaam en ook nog eens goed voor de portemonnee! Draag bijvoorbeeld je mooie, zomerse Nikkie jurk door in de herfst en winter. Wil jij weten hoe je dit kunt doen zonder dat je het koud krijgt? Lees dan snel verder voor handige tips!

Zorg voor warme benen tijdens koude dagen

Veel zomerse jurkjes zijn in de herfst/winter gemakkelijk om te toveren tot herfstige outfit voor de koudere dagen. Neem bijvoorbeeld jurkjes van polyester. Deze ogen vaak al wat meer winters vanwege het materiaal. Op de écht warme dagen dragen veel mensen graag jurkjes van linnen of katoen. Deze jurkjes zien er misschien iets minder mooi uit met een dikke panty eronder, maar bij polyester jurkjes is dit niet snel het geval. De eerste tip is dan ook om een panty of legging onder je jurkje aan te doen. Je kiest zelf of dit een dunne panty is, of dat jij liever gaat voor een lekker dik exemplaar. Ook zou je gebruik kunnen maken van hoge laarzen om meer warmte bij je benen te creëren. Hoge laarzen zijn niet alleen warm, maar staan vaak ook zeer modieus, zowel bij een korte als een langere jurk.

Maak gebruik van laagjes in je outfit

Een van de meest gegeven tips is om gebruik te maken van laagjes in je outfit. Zo heb je het lekker warm wanneer het koud is, en tover jij je outfit snel weer om wanneer het zonnetje doorbreekt! Je kunt de laagjes toevoegen óver de outfit heen. Draag bijvoorbeeld een warm vest of mooie blazer over je favoriete jurkje. Of maak gebruik van een mooie dikke trui in een kleur die matcht met je jurk. Maar ook kun je de laagjes toevoegen ónder de outfit. Denk er bijvoorbeeld eens aan om een basic shirt met lange mouwen onder je jurkje met spaghettibandjes te dragen. Ook zou je zelfs een dun colletje onder je jurk kunnen toevoegen. Dit zorgt vaak voor een klassieke en zeer modieuze look. Bij Nikkie verkopen ze bijvoorbeeld veel van deze colletjes die je gemakkelijk combineert met elke jurk. Neem snel een kijkje!